Description

The project seeks to rejuvenate a commercial building located at a bustling retail intersection in Richmond-upon-Thames. Westgreen will be undertaking a comprehensive package of works to deliver a scheme attuned to the modern commercial environment, and more in rhythm within the context of a conservation area.

Externally, façades will be stripped and reconstructed with new facing brickwork, curtain walling and embossed detailing. A remodelled and enlarged mansard roof with fourth floor terrace and green roof planting completes the exterior.

An existing substation will be decommissioned and replaced in a new location. The adjacent public house will be underpinned. Slabs will be at some levels extended, with a riser formed within the existing slabs and the addition of a steel framed extension to the rear. Staircases will also be remodelled. The fit-out will include installation of a lift and all internals to first fix, with full M&S service and distribution.

Due to the nature of the site, all deliveries will be choreographed and the effects of noise and dust will be carefully mitigated for the duration of the works.