Description

Westgreen are appointed as the main contractor for the construction of the award-winning Duke of York Restaurant.

This new landmark project for the Duke of York Square (Chelsea) will be completed in March 2019. This development involves the dismantling of existing cafe and piling/excavation to construct a single story basement plus ground floor and open landscape roof terrace. The project ties a contemporary design with the site heritage, represented by the Grade II listed wall of the Duke of York Headquarters.

One of the design’s main features is the spiralling precast concrete incorporating descending curved glazed screens. Openings in the walls form a colonnade for sheltered outdoor seating and the retractable glazed panels make it possible to open up the indoor space during the summer. A staircase winds around the exterior to lead visitors up to the public space located in the roof garden.

The design has been awarded the New London Architecture Award in Hotels & Hospitality category.

The project can be followed on its official website.

Visuals courtesy Nex Architecture.
Photos: Joseph Asghar